Dr. Murber Ákos Ph.D. egyetemi adjunktus

bejelentkezés: +36-1-919-0110

Dr. Nagy Ildikó

radiológus

Az ultrahanggal végzett diagnosztika teljesen fájdalommentes és veszélytelen, segítségével a legtöbb lágyrész-rendellenesség felfedhető. Alkalmazható szűrés céljára vagy meglévő orvosi vélemény alátámasztására is.
Hasi ultrahangvizsgálat során a hasüregben lévő kóros elváltozások láthatóvá válhatnak. Az ultrahangos képalkotó eljárás során ellenőrizni tudjuk a máj, az epeutak, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a lép, a hasi főverőér és ágai, a hasi nyirokcsomók, a vesék és mellékvesék, a húgyhólyag, valamint a kismedencében lévő női nemi szervek (méh, petefészek) állapotát, épségét.
Kiemelt részterület a pajzsmirigy, a nyaki erek, vénák és az emlők ultrahangvizsgálata.
A pajzsmirigyben vagy emlőben ultrahangvizsgálattal észlelt kóros elváltozás ultrahang-ellenőrzés melletti leszívása radiológus által elvégezhető és így a kapott anyag cytológiai laborban kiértékelhető (aspirációs cytológia).


dr. Nagy Ildikó doktornő 14 éve dolgozik radiológusként, így teljes körű ultrahang-diagnosztikában való jártassága képessé teszi az egész test lágyrészeinek legaprólékosabb vizsgálatára. Kórházi hátterének köszönhetően szükség esetén röntgen, CT vagy MR vizsgálatok elvégzésére is lehetősége nyílik.

Dr. Nagy Ildikó