Dr. Murber Ákos Ph.D. egyetemi adjunktus

bejelentkezés: +36-1-919-0110

Hitvallás


„Lesz gyerekem! Biztos, hogy lesz gyerekem!”

kiáltottam szinte fel, amikor 20 évesen észrevettem az Egyetem falán az „Asszisztált Reprodukció és Nőgyógyászati Endokrinológia” választható előadásra szóló felhívást.
Lassan kibogoztam a leírásból, hogy mit jelenthet ez a cím és egyből tudtam, hogy ezzel minden eldőlt. Tudtam, hogy életem legfontosabb része, az otthonról és piarista iskolámból hozott család szeretete nemcsak vágy marad, hanem egyszer be fog teljesülni: biztos, hogy lesz gyermekem!

1995. október 10-én

léptem át először a Klinika meddőségi osztályának küszöbét. Éreztem, hogy nem volt hiába a több éves útkeresés, melynek során korábban sebészetekre, belgyógyászatokra és egyéb kórházi osztályokra jártam be, hogy megtaláljam milyen orvos legyek, hiszen ekkor megtaláltam: azonnal tudatosult bennem, hogy én semmi mással nem szerettem volna orvosként foglalkozni, mint azzal, hogy gyermekhez segítsem a párokat! Hiszen mindig is ezt akartam, csak nem tudtam magamnak megfogalmazni, mert akkor még nem tudtam, hogy létezik ilyen szakterület.

„Jól válaszd meg az álmod, mert ez meghatározza egész életed alakulását,
sorsodat is, és esetleg be is teljesülhet.”

J.W. Goethe

Az azóta eltelt 20 évben „kis” családomnak, feleségemnek és két fiamnak, és „nagy” családomnak, a több ezer kezelt párnak és leendő gyermekeiknek szentelem magánéletem, orvosi-, oktató- és kutatómunkám a hét 7 napjában és az év 52 hetében.

„Csak egy vagyok, de vagyok;
nem tudok mindent megtenni, de valamit azért igen.
És mivel nem tudok mindent megtenni, nem fogok elzárkózni attól, amit megtehetek.”

Edward E. Hale

Kivételes öröm számomra, hogy olyan orvosokkal, szakdolgozókkal és asszisztensnőkkel dolgozhatok együtt, akikkel csapatot alkotva munkánkat hivatásként éljük meg, és örömmel teszünk meg minden lépést a következő sikertörténet felé…